Hyttesommer i Finnmark

beitedyr i midnattsol

Har du først reist til alta camping, bør du forlenge ferien din og leie deg en hytte i Finnmark også. På den måten kan du oppleve mer av dette fantastiske fylket. Selv om Finnmark og Troms nå er sammenslått, så er gamle Finnmark i seg selv et eget eventyr.

Gamle Finnmark fylke er større enn Danmark

Det er mange nordmenn som ikke er bevisst på hvor stort Norge faktisk er, og hvor enormt Finnmark fylke er. Når du har kommet til Trondheim, så er du fremdeles ikke kommet halvveis i vårt langstrakte land. Finnmark fylke, fra øst til vest, er lenger i avstand enn avstanden mellom Oslo og Bergen!

Arealet til Finnmark fylke er på hele 48 618 km2. Til sammenligning er Danmarks areal på 42 933 km2. Det sier seg selv at Finnmark fylke har enorme avstander, mye boltreplass og fantastiske arealer med vill natur. Har du mulighet bør du tilbringe et par dager både i øst mot den russiske grensen, i sør mot den svenske og den finske grensen samt langs kysten, som har en helt særegen natur preget av det ville været som herjer gjennom året.

Besøk Europas nordligste by

Når du først er på hyttesommer i Finnmark, så sørg for å få leid deg en hytte i Nordkapp kommune. Her finner du vårt nordligste fiskevær, Gjesvær, samt det nordligste punktet på Fastlands-Europa. Honningsvåg, vår nordligste by, ble faktisk kåret av NRK til Norges Sommerby i 2006, noe du vil forstå dersom du får oppleve godværsdager der. Da gjenstår det bare å ønske deg godt tur til Finnmark!