Hvordan velge campingvogn

Campingvogn

En campingvogn gir deg muligheten til å ta med deg fritidsboligen din ut på tur. Mange liker å ha sine egne ting, og føler seg mer komfortable i sin egen vogn enn de gjør i fremmede senger på hotell og turisthytter. Å velge vogn er ikke lett, men det er et par ting det er greit å huske på.

Mange campingplasser lar deg ha en campingvogn stående hele året, og bygge den ut med plattinger og telt. Ønsker du dette, er en gammel vogn en billig løsning, siden den ikke trenger å trille bra eller være i 100% trafikksikker stand.

På tur mellom campingplasser?

Skal du ha en campingvogn du ønsker å kjøre rundt med mellom campingplasser, bør du være sikker på at du har riktig førerkort. Er vogna over en viss vekt, kan det være at du må utvide sertifikatet ditt for større tilhengere.

En liten vogn er kjekk og enkel å dra rundt på, og krever ikke en spesiell bil. Har du en stor, tung vogn bør du også ha en bil 4×4 og en sterk motor som klarer å dra den.

Brukt campingvogn – Hva skal du se etter?

Mange selger brukte campingvogner billig, og det er enkelte ting du bør se etter, særlig om du har tenkt å kjøre langt med den.

  • Se etter rust, særlig på koblinger og understell.
  • Er hjulopphenget i balanse? Triller hjulene jevnt?
  • Sjekk strømtilkoblingen, og at alt det elektriske fungerer.

Kos deg på campingferie

Har du skaffet deg ny campingvogn, og både bil og sertifikat er på plass, er det bare å sette i gang. Landet har mange spennende plasser å campe på, og du finner nok dine favoritter langs landeveien.

En ting du alltid bør gjøre, er å teste vogna. Det beste er å ta seg en helgetur, slik at du kjenner hvordan vogna ligger på veien, og hvordan den er å sove i. Å legge ut på langtur uten å prøve vogna, er som å gå på en lang fjelltur i helt nye fjellstøvler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *