Campingvogn fra nord til sør

Campingvogn i Europa

På tur med campingvogn i Nord-Norge og Alta er en fantastisk opplevelse, med høye fjell, grønne daler og vidstrakte vidder. Perfekt for folk som vil nyte stillheten i naturen, kanskje kombinert med en fisketur i storslåtte elver eller stille vann. Alta er en vakker del av Norge som gir besøkende tilgang til noe av den vakreste naturen landet vårt har å by på. 

Alta camping er et flott sted å slappe av ute i det fri. Men hva med vinteren? Ingen sier at en campingvogn må stå på stolper og fryse halve året! Hvorfor ikke ta den sørover, utenom den travle norske feriesesongen?

Gjennom Europa til Tyrkia med campingvogn

Har du lyst til å dra ut på eventyr og besøke et annet land med campingvogn eller bobil? Så hvorfor ikke oppdage Tyrkia? Tyrkia har vært en populær turistdestinasjon i mange år. Landet har fantastiske strender,et vakkert landskap og været er varmt nesten hele året året. Tyrkia er også et land som er rikt på historie og kultur, med mange spennende spor fra fortiden.

Tyrkia er et land du aldri vil bli lei av å reise i! Du kan sole deg på på stranden en dag og være på toppen av et fjell den neste. Landet har selvfølgelig sine steder du absolutt må besøke – som Istanbul, Göreme nasjonalpark, Antalya og Izmir. Så har vi de mindre turistrike hjørnene der du kan oppdage Tyrkias underverker med campingvogn! Besøk små landsbyer som er så typiske for landet, oppdag de lokale skikkene med lokalbefolkningen eller begi deg ut i fjellene. Selv etter mange uker vil du fremdeles bli overrasket og finne noe nytt og oppleve!

Bompenger på motorveier i Tyrkia: Hvilke takster gjelder for campingvogn?

Dessverre vil du møte på bomavgifter på motorveiene i Tyrkia. Det er ganske mange av dem, men den gode nyheten er at disse bompengeavgiftene er ganske lave, selv med campingvogn. Disse beløpene må betales med et elektronisk kort eller en etikett du klister på bilruten. Du kan få kjøpt dem på postkontorer, men det er også mulig å få tak i dem på rasteplasser og bensinstasjoner.

Å kjøre i Tyrkia

Dette kan nok være forvirrende hvis du ikke har kjørt mye i Storbritannia, men i Tyrkia må du kjøre i venstre kjørefelt. De fleste veiene er oppgradert og svært gode å kjøre på med campingvogn. Men i landbruksområder ute på landet er veiene noen ganger i litt dårlig forfatning. Dessuten er det ikke uvanlig å komme over dyr eller traktorer, så vær forsiktig!

Du bør også være oppmerksom på at det er langt færre bensinstasjoner enn i de andre europeiske landene du har kjørt gjennom for å komme til Tyrkia. Du bør derfor være årvåken under oppholdet ditt, for en bobil eller campingvogn bruker som kjent mer drivstoff. Hvis du skal reise langt, husk å fylle opp tanken så snart du ser en bensinstasjon, og ha gjerne en tank i reserve!

Parkering og villmarkscamping i Tyrkia

Tyrkia har mange campingplasser og parkeringsplasser for bobiler og campingvogn. Disse ligger hovedsakelig ved kysten. Der kan enkelt finne deg et sted å sove eller slå deg til ro i noen dager. Hvis du ikke vet hvor du skal stoppe, kan verktøy som Caramaps være veldig nyttig. Disse kartene vil hjelpe deg med å finne alle campingplassene og bobilparkene i ønsket land og region.

En annen god nyhet er at  det er er tillatt å campe med campingvogn ute i den frie naturen i Tyrkia. Så du kan slå deg ned hvor som helst og nyte den vakre utsikten du finner for kvelden. Vel, nesten overalt. Det er faktisk noen få regler som må respekteres:

  • Først av alt, sjekk at stedet der du vil stoppe ikke er på privat, beskyttet eller offentlig eiendom. 
  • Unngå også å parkere midt i en storby. Bruk kart og verktøy som hjelper deg med å finne de beste stedene, men også de stedene du bør unngå.
  • Hvis du vil stoppe på et jorde eller i nærheten av et hus, spør eierne om tillatelse. 
  • Respekter stedet der du camper, spesielt hvis det er midt i naturen. Hvis du tar hensyn til natur og omgivelser, vil alt ligge til rette for et flott opphold med campingvogn i Tyrkia.

Når er den beste tiden å reise med campingvogn i Tyrkia?

Tyrkia er et land med et bredt spekter av forskjellig klima. Langs kysten er det for eksempel et middelhavsklima og somrene er varme. Vintrene er milde, med sjanser for regn hele sesongen, så derfor det er vanskelig å generalisere. Likevel kan vi være enig i at de gunstigste månedene å besøke Tyrkia med campingvogn er når det er minst sjanse for regn. 

Sjekk værmeldingen!

Hvorfor er Tyrkia et godt reisemål for helseformål?

Når du først er i Tyrkia kan det være lurt å tenke på helsen eller utseendet hvis du ønsker noen endringer eller forbedringer, for Tyrkia har et svært komplekst helsevesen. Istanbul, den største byen i Tyrkia, tjener nå nesten halvparten av inntektene sine fra turismepasienter. Landet er et flott sted å besøke for enhver medisinsk tilstand, alt fra tannbehandling, skjønnhetsbehandlinger og kosmetisk kirurgi, optisk pleie, fertiliseringsbehandling og selvfølgelig kirurgi for hårtransplantasjon.

Du lurer kanskje på hvorfor Tyrkia er et av de beste stedene for å få en hårtransplantasjon. Mange som ønsker å få hårtransplantasjoner bestemmer seg for å besøke Tyrkia, ikke bare på grunn av kostnadsbesparelsene, men også på grunn av den ekstremt høye kvaliteten og standarden på klinikkene og kirurgene. 

Visste du at Tyrkia er et av verdens mest besøkte reisemål? Landet er rangert som det sjette mest besøkte reisemålet i hele verden! En av grunnene til at disse tallene har vokst så enormt, er på grunn av et økende antall turister fra Europa. Hele året, med eller uten campingvogn. Men ikke glem hvor vakkert det er i Alta om sommeren!