Camping med telt

Camping Med Telt og kart

En billig og komfortabel måte å oppleve landet på

Mange liker å drive med camping med telt, siden dette er både enkelt og billig. Allemannsretten innebærer at man kan campe i utmark i opptil tre dager uten å måtte innhente tillatelse fra grunneier, så lenge man rydder opp etter seg. Forskjellige telttyper gir deg også forskjellige muligheter. Noen telt er svært lette og kompakte, og gir deg bare en liten hule å sove i. Du kan også kjøpe store telt som ikke er så lette å bære på ryggen, men som passer fint i bagasjerommet på bilen du kjører rundt i.

Mange campingplasser tilbyr trygg og rolig camping for teltturister. Her får du tilgang på vann, toaletter, dusj, elektrisitet og som oftest også trådløst internett, og mange velger camping etter noen dager i naturen.

Camping med telt for hele familien

Tenker du å ta med familien på campingferie i et stort familietelt, er mange campingplasser ypperlige. Se etter plasser med lekeapparater, hvor barna får muligheten til å ha det gøy på egen hånd.

Dette gjør at dere kan få litt tid uten at alle er oppå hverandre, noe som ofte fører til gnisninger på ellers koselige familieferier. Det er viktig å legge inn litt pauser, og om barna kjeder seg, er det mange muligheter for kreativ lek og utforsking på campingen.

Ut i naturen

Camping med telt i villmarka er en spennende opplevelse, og det er enkelte ting man bør være klar over. Mange er ikke godt kjent med hvordan naturen kan være. Pass for eksempel på at du ikke camper i bunnen av en våt renne, selv om det er vindstille.

Camping i Norge med telt byr også på værutfordringer. Pass derfor på å binde fast bardunene til trær og steiner, slik at det ikke blir tatt av vindkast. Selv om telt er oppgitt som vanntette, kan de fort begynne å lekke, og en vanntett presenning har reddet mange.

Camping Med Telt

Fra nord til sør

Med forskjellige telttyper har du forskjellige muligheter, så velg telttype etter behov og lommebok. De beste teltene for å overnatte i villmarken er gjerne laget av dyre spesialmaterialer som veier lite i forhold til hvor sterke de er. Om du skal på festival, er et slikt telt bare noe du vil bekymre deg for, så kjøp heller noe billig du har råd til at blir ødelagt.

Camping med telt på campingplasser gir deg tilgangen på moderne fasiliteter uten at du trenger å ta med deg så mye. Her kan større telttyper være spennende å ha med, men ønsker du å kunne kombinere, er mellomstore telt ofte det beste. Kjøp gjerne telt som er større enn du tror du trenger, f.eks. et firemannstelt om dere er to som skal på tur.